Please use this identifier to cite or link to this item:
http://hdl.handle.net/10532/3714
Title: | Percepción de los atributos de calidad extrínseca de la carne de cordero de raza Ojinegra de Teruel |
Other Titles: | Perception of the extrinsic quality cues of lamb of Ojinegra de Teruel breed |
Authors: | Ripoll García, Guillermo Panea Doblado, Begoña Joy Torrens, Margalida |
Issue Date: | 2017 |
Citation: | XVII Jornadas sobre Producción Animal: Zaragoza, 30 y 31 de mayo de 2017, p. 621-623 |
Abstract: | Los patrones de consumo de la carne están en constante cambio. Estos cambios no
sólo se deben a las tendencias socio-económicas y culturales que afectan a toda la
sociedad, sino también al estilo de vida específico de los grupos de los consumidores,
los cuales están cada vez más diversificados. En el ámbito de la investigación de la
comercialización de alimentos, Bruns0 y Grunert (1995) establecieron como marco
metodológico el estilo de vida relacionado como mediador entre los valores del
consumidor y su comportamiento. El objetivo de este estudio fue identificar los perfles
de los consumidores de carne de cordero de acuerdo con su orientación de
conveniencia, definidos por sus hábitos alimentarios y de cocinado. Patterns of food consumption in general, and meat in particular are constantly changing. These changes are due to socio-economic and cultural trends that affect all of society, and also the specific lifestyle of groups of consumar. Because of !he importance of lifestyle consumar, the objectives of this study was identify consumar profiles according to the convenience orientation, defined by their eating and cooking habits. Extrinsic cues more importan! and differential between groups were price and easiness of cooking.These groups, due to their characteristics, could be named as "Gourmet", "Uninvolved", "Traditional" and "Basic". |
URI: | http://hdl.handle.net/10532/3714 |
Related document: | http://www.aida-itea.org/index.php/jornadas/comunicaciones?idJor=12 |
ISBN: | 978-84-697-3065-2 |
License: | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/es/ |
Appears in Collections: | [DOCIART] Artículos científicos, técnicos y divulgativos |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
2017_156.pdf | 172,1 kB | Adobe PDF | ![]() View/Open |
This item is licensed under a Creative Commons License