Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10532/2792
Título : Attitudes de consommateurs de viande bovine vis-à-vis du bien-être animal : une comparaison régionale dans la zone pyrénéenne
Autor : Sans, P.
Sanjuán López, Ana Isabel
Fecha de publicación : 2014
Citación : 15èmes Journées des Sciences du Muscle et de la Viande, Clermont-Ferrand, 4/11/2014
Resumen : Attitudes towards animal welfare (AW) are investigated in two Spanish and two French regions located on both sides of the Pyrenees (n=1213). Two scores are used: one measuring the importance of 11 good practices for AW and one capturing the consumers´ trust regarding stakeholder behaviour. Items linked with animal life conditions get the highest scores of importance. Trust scores are of a lower magnitude and statistically significant differences are found across regions. Finally, socio-demographic characteristics and meat purchase and consumption habits explain part of the observed attitudinal differences found among respondents
URI : http://hdl.handle.net/10532/2792
Licencia: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/es/
Aparece en las colecciones: [DOCIART] Artículos científicos, técnicos y divulgativos

Ficheros en este ítem:
Fichero Descripción Tamaño Formato  
2015_006.pdf128,95 kBAdobe PDFVista previa
Visualizar/Abrir


Este ítem está sujeto a una licencia Creative Commons Licencia Creative Commons Creative Commons

La información de este repositorio es indexada en: