Por favor, use este identificador para citar o enlazar este ítem: http://hdl.handle.net/10532/6069
Registro completo de metadatos
Campo DC Valor Idioma
dc.contributor.authorSampalean, Niculina Iuditaes_ES
dc.contributor.authorRama, Danielees_ES
dc.contributor.authorde-Magistris, Tizianaes_ES
dc.coverage.spatialEconomía agroalimentariaes_ES
dc.date.accessioned2022-09-08T10:25:38Z-
dc.date.available2022-09-08T10:25:38Z-
dc.date.issued2021es_ES
dc.identifier.citationXIII Congreso de Economía Agroalimentaria: Sistemas agroalimentarios sostenibles, innovadores e inclusivos para una sociedad en transformación. Cartagena, 1 - 3 de septiembre de 2021-
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10532/6069-
dc.description.abstractIn Europe, in the Farm to Fork Strategy (FTFS), published on 20 May 2020, has been indicated for the 2022 the harmonization of all nutritional labelling introduced by European countries voluntarily, following the art 35 of the Regulation 1196/2011. Actually, different countries have introduced front-of-pack nutrition labels (FoPNL) as a tool to help their citizens to make healthy decisions when shopping. For example, Nutri-Score has already been endorsed by a number of European countries, Spain being the second country adopting it (2018) and rejected by some others, like Italy that claims it penalizes Made in Italy food products, especially the EU quality certified. This study analyses Spanish consumer’s choices and understanding of Nutri-Score, NutrInform Battery and Multiple Traffic Light. 400 Spanish consumers participated in an online survey during the fall 2020 and a Discrete Choice Experiment was implemented (DCE). The primarily analysis indicate that Spanish consumers value positively the FoPNL, but Nutri-Score was not preferred as the best option since the most valued was the NutrInform Batteryen
dc.language.isoenes_ES
dc.rightsAtribución-NoComercial-SinDerivadas 3.0 España*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/*
dc.titleConsumer preferences for front-of-pack nutrition labels: the case of Nutri-score labelling in Spainen
dc.typeProceedings Paper*
dc.bibliographicCitation.conferencedate1 - 3 de septiembre de 2021es_ES
dc.bibliographicCitation.conferencenameXIII Congreso de Economía Agroalimentaria: Sistemas agroalimentarios sostenibles, innovadores e inclusivos para una sociedad en transformaciónes
dc.bibliographicCitation.conferenceplaceCartagenaes_ES
dc.subject.agrovocQuesoes
dc.subject.agrovocEtiquetado de alimentoses
dc.subject.agrovocPreferencias de los consumidoreses
dc.subject.agrovocPreferencias alimentariases
dc.subject.agrovocEncuestas al consumidores
dc.description.statusPublishedes_ES
dc.type.refereedRefereedes_ES
dc.type.specifiedArticlees_ES
dc.bibliographicCitation.titleXIII Congreso de Economía Agroalimentaria: Sistemas agroalimentarios sostenibles, innovadores e inclusivos para una sociedad en transformación. Cartagena, 1 - 3 de septiembre de 2021es
Aparece en las colecciones: [DOCIART] Artículos científicos, técnicos y divulgativos

Ficheros en este ítem:
Fichero Descripción Tamaño Formato  
2021_292acta.pdf371,68 kBAdobe PDFVista previa
Visualizar/Abrir


Este ítem está sujeto a una licencia Creative Commons Licencia Creative Commons Creative Commons

La información de este repositorio es indexada en: